BG EN
Fettercairn 12YO

Дестилерията Fettercairn (Фетър-кеърн) е основана през 1824 г. от сър Александър Рамзи, шотландски земевладелец и предприемач, който застава зад  легализираната и лицензирана дестилация на шотландското уиски. От самото си създаване тя работи по нетрадиционен начин, за да създава уникално
уиски. В дестилерията откриват, че когато се сипе вода в дестилатора, медта се охлажда. Кондензацията се повишава, което позволява да се издигнат и съберат само най-леките алкохолни пари. Затова добавят уникален меден охлаждащ пръстен около гърлото на дестилаторите, през който тече кристално чиста планинска вода – изобретателно и практично решение за създаването на изключителен дестилат. Тази техника е единствена по рода си и се използва до ден-днешен.

Fattercairn 12YO е едномалцово (single malt) шотландско уиски от района Хайлендс (Highlands), отлежавало поне 12 години в американски дъбови бъчви.

Характеризира се със златист, кехлибарен цвят, аромат на ванилия, круша и подправки. Вкусът е свеж, на нектарини, тропически плодове и изпечено кафе. Финалът е отчетлив и запомнящ се, с нотки на сладки стафиди и черен карамел.

Име:Fettercairn 12YO
Категория:Whisky
Произход:Шотландия
Алкохол:40%