BG EN
The Dalmore 12YO

THE DALMORE е легендарно шотландско едномалцово (single malt) уиски от регион Хайлендс (Highlands). Дестилерията е основана през 1839 г. близо до езерото Лох Мори и до 1945 г. се управлява от семейство Маккензи. Dalmore винаги е била една от най-популярните и луксозни марки едномалцов скоч.

Достигнала съвършенство през последния век и половинa, технологията на създаването му се крепи на четири фундамента. Това са уникалният процес на дестилация, съзряването в най-добрите бъчви, смесването на партидите от ексцентричния, но и сърцат перфекционист Ричард Патерсън и не на

последно място – финалното отлежаване в специални, ръчно подбрани бъчви, в които са се съхранявали едни от най-скъпите напитки в света.

The Dalmore 12 YO oтлежава минимум 12 години. Първите 9 години – в бъчви от американски бял дъб, съхранявал преди това бърбън. След това течността се разделя на две. Едната част остава за следващите 3 години в ексбърбън бъчви, а другата половина се прехвърля в бъчви, съхранявали шери Matusalem Оloroso в продължение на минимум 30 години.


Име:The Dalmore 12YO
Категория:Whisky
Произход:Шотландия
Алкохол:40%