BG EN




The Chita

През 1972 г. Кейдзо Саджи, вторият Мастър блендер на Suntory, прави важна стъпка в усъвършенстването на японските зърнени уискита, благословени от богатствата на японската природа и майсторство. На мъгливите и спокойни брегове на полуостров Чита, Кейдзо построява дестилерия за създаването на висококачествено японско зърнено уиски. За да се придаде по-голяма комплексност и дълбочина на вкуса, уискито Chita отлежава в испански винени бъчви и в американски бъчви от бял дъб.

Резултатът е по-леко и нежно зърнено уиски с неповторима изисканост и чист финал. Шинджи Фукуйо описва CHITA като „спокойствието на японското уиски”. Подобно на спокойните морски води на полуостров Чита в ден на хармонична тишина, това ефирно уиски излъчва безпогрешно спокоен дух.

Име:The Chita
Категория:Whisky
Произход:Япония
Алкохол:43%